Natuurfotografie

Dieren en diergedrag zijn een passie, fotograferen een hobby. Die twee combineren een feest!

Met het enorme aanbod aan kwalitatief goede en betaalbare camera’s zou je zeggen dat je bijna geen slechte foto’s meer kan maken.

Vossenworkshop

Vorig jaar volgde ik een vossenworkshop bij Natuurklix van Joost Bouwmeester en Joost van der Sluijs, twee ervaren natuurfotografen. En hoewel ik nog maar een beginnende fotograaf ben, die regelmatig staat te stuntelen met de instellingen van de camera, slaagde ik er toch in een paar mooie kiekjes van vossen te maken.

Hoe dat kon?
De vossen in de Amsterdamse waterleidingduinen zijn ontzettend tam. Het verhaal gaat dat er ooit jaren geleden werkmannen bezig waren in het gebied. Tijdens de lunch lieten die wel eens een boterham vallen. Al gauw hadden de schuwe vossen dat ontdekt en kwamen ze rond lunchtijd voorzichtig naar die plaats. Later durfde ze zich te tonen en werd er door de mannen wel eens een boterham naar de vossen toegegooid.

Nieuwe generatie vossen

Dat is al weer een aantal jaren geleden en inmiddels is die generatie vossen niet meer, maar de nieuwe generaties hebben geleerd dat er makkelijk gratis eten te halen valt. Ook nu nog is de beste tijd om in de waterleidingduinen vossen te zien: rond 13.00 uur.

En zoals je aan de foto hierboven kan zien, ze zijn bepaald niet schuw!

Gegevens Natuurklix: https://joostenjoost.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*